top of page

Ervaringen van kopers

 

Omdat het altijd leuk is om te lezen hoe de mensen die u voorging dat hebben ervaren, deel ik graag een aantal verhalen op mijn website.

 

Nieuwbouw in het luxueuze
PGA Verano Resort

 

Stefan, Jurgen en hun zoon Daan uit Belgie kochten een schitterend nieuwbouw villa in het luxueuze PGA Verano. Een resort met binnen- en buitenbad, spa, bioscoop/theater, sport- en massage gelegenheid en natuurlijk het PGA golf complex. Ze delen hun ervaring:

 

Een huis in het buitenland, , vele mensen dromen ervan, ook wij en dit reeds vele vele jaren. Het is iets wat je niet in een opwelling beslist, het gaat tenslotte om een heel kapitaal .

Wij hebben verschillende landen meermaals uitvoerig bezocht en bestudeerd en na alle voor- en nadelen goed overwogen te hebben, viel onze beslissing, ondanks de verre afstand, op Florida .

Waarom Florida ? De Verenigde Staten trekken ons enorm aan, het is een land waar je jezelf goed voelt of niet, een Amerikaan heeft een andere instelling en leefgewoonte dan wij maar je moet ervan houden. Het klimaat is toch ook niet onbelangrijk .De ligging : je hebt er alles, mooie stranden, steden, rust, shopping malls, …  .

Dankzij het internet vonden we een schat aan informatie over het wel en wee ivm de aankoop van een onroerend goed in de VS

Dan begint je echte zoektocht : waar in Florida wilden wij ons vestigen, dit werd voor ons vrij snel duidelijk , liefst niet in een drukke stad maar ergens rustiger, centraal gelegen zodat je toch binnen een deftige tijd op plaatsen zoals Miami, Fort lauderdale of Palm Beach bent, niet te ver van zee en hetzelfde geld voor Orlando . Dus ongeveer midden tussen Miami en Orlando, zo kwamen we terecht in Martin en St Lucie County.

De volgende stap was het zoeken naar huizen, die vind je voldoende in alle formaten en prijzen, maar het grote probleem was een betrouwbare en erkende makelaar te vinden want zoals overal zijn er cowboys die enkel geld ruiken .

Na wat te surfen op het net kwamen we verschillende makelaars tegen en eveneens de site van Nicky Wingfield, we stuurden haar ons eerste mail begin januari 2013 . ze informeerde uitvoerig naar wat wij op zoek waren en stuurde dagelijks panden door die aan onze eisen konden voldoen .

Daarbuiten zochten we zelf ook nog panden en vroegen hierover telkens info bij haar, sommige panden leken geweldig op het internet maar dankzij Nicky kregen we telkens exactere gegevens zoals “het ligt dicht bij een spoorweg of  ligt in een minder aangename buurt”.

Uiteindelijk werd er door ons een lijst samengesteld van woningen die we wilden bezoeken en spraken een datum af met Nicky, dit was ongeveer een maand na ons eerste contact. Nicky stippelde een route uit waarin we de huizen die wij gekozen hadden konden bezoeken, aangevuld met enkele die zij ons ook wou laten zien . hiervoor hebben we een hele dag nodig gehad want Nicky had er ook een sightseeing aan vastgekoppeld zodat we van de omgeving nog een extra indruk konden krijgen, tijdens de rit en bezoeken was ze een perfecte gids en raadgeefster .

Bij iedere woning somde ze de voor- en nadelen op maar zeker zonder haar persoonlijlke mening te geven tenzij we erom vroegen .we merkte meteen welke huizen onze voorkeur kregen  en na een dag bezoeken hebben we alles een paar dagen eens goed laten bezinken om zelf de juiste beslissing te kunnen nemen , tijdens deze periode was Nicky steeds bereikbaar voor bijkomende informatie .

Uiteindelijk viel onze definitieve beslissing , we maakten een afspraak met Nicky en zij deed dat op haar beurt met verkoper.

Op de dag van verkoop was Nicky  ook aanwezig om ons bij te staan evenals 2 maanden later als we een afspraak hadden met de Title company ( notaris) om de akte te tekenen.

Nu zijn we weer enkele maanden verder en als we iets willen weten staat Nicky ons nog steeds ter hulp.

Een betere makelaar kan men zich echt niet voorstellen, je kan er gerust op zijn dat als je een vastgoed koopt via Nicky dat je niet bedrogen uitkomt !

Nog eens een dikke proficiat Nicky en bedankt voor uw sublieme service en inzet voor je klanten!!!

 

Stefan, Jurgen en zoon Daan

Een amateur gaat beleggen……..

 

Marina Smits kocht in 2013 haar eerste beleggingspand in Florida. Een nieuwe ervaring die ze graag deelt.

 

Vreemde start voor een verhaal, maar het geeft een goed beeld van mijn situatie. December 2012, al jaren stond het geld van de erfenis op de bank tegen een bedroevend laag rentepercentage.De depositorente maakt ook niet blij en de aandelenmarkt blijft onrustig.

Een reportage over de ingestorte huizenmarkt in Florida opende mijn ogen. De huizenmarkt  in Florida stortte in 2005 volledig in en huizen daalden tot wel 60 % in waarde. Eind 2011, begin 2012 stabiliseerde deze markt zich. Grote investeerders roken hun kans en begonnen massaal huizen op te kopen. Na de eerste voorzichtige stabilisatie volgde ook de langzame prijsstijging van huizen, de crisis lijkt voorbij.

Een ideaal moment om in te stappen. Wat volgde was een lange zoektocht op het World Wide Web naar informatie over de huizenmarkt en een kritische analyse van de eigen behoefte. Wat wilden wij eigenlijk? In het kort kwam dit op het volgende neer:

- Een huis dat wij op jaarbasis kunnen verhuren (geen vakantiehuur dus)

- Geen  HOA betalen (deze loopt namelijk ook door als je huis leeg staat)

- Een huis dat gemakkelijk verhuurbaar en verkoopbaar is

- Maar in ieder geval zo dicht mogelijk bij het strand zodat wij dit huis zelf over 20 jaar kunnen gebruiken als “snowbirds”.

 

Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de Treasure Coast, vanwege de ligging aan de Atlantische Oceaan en strategisch gelegen tussen Miami en Orlando. Op een middag besloot ik ineens onnozel te doen en in het Nederlands op google de volgende zoekterm in te typen “huis kopen in Florida”. Groot was mijn verbazing toen ik op de website van Nicky Wingfield uitkwam die ook nog eens makelaar bleek te zijn aan de Treasure Coast. Ik heb haar meteen gebeld en reeds enkele dagen later kreeg ik al toegang tot Listingbook waardoor ik samen met haar huizen kon bekijken die binnen mij zoekcriteria vielen. Om een lang verhaal kort te maken: in februari ben ik naar Florida gevlogen en heb Nicky ontmoet. Samen met haar heb ik veel huizen bekeken en veel wijken gezien.

 

Ik kan Nicky van harte aanbevelen aan toekomstige potentiële kopers. Ik weet zeker dat ik niet gekocht zou hebben als ik niet een betrouwbare, Nederlandse makelaar had gehad. Het was voor mij echt een eyeopener. Als niet-Floridaan die wel aan Floridanen wil verhuren, is het gewoon heel lastig om te weten wat deze doelgroep wil. Ik liep dan bijv. met Nicky rond in een huis en zei dan dat ik iets heel lelijk vond en dan vertelde Nicky mij dat Floridanen dit juist heel mooi vonden. Wat is voor hen belangrijk en wat niet? Waar moet je op letten bij de aankoop van een huis? Heb je wel eens gehoord van Chinese Dry Wall? Wat zijn de voordelen van een gated community maar ook de nadelen? Welk type wijk trekt welk publiek aan? De lijst met vragen is eindeloos. En een Nederlandse makelaar met de typerende no-nonsense approach begrijpt wat voor jou onduidelijk is.

Wij hebben een huis gekocht in Port St. Lucie via een short sale. Echt een lot uit de loterij dat Nicky 24 uur voor ons wist vast te houden voordat het op het internet zou komen en waarschijnlijk meteen verkocht zou zijn. Met Nicky als property manager  werd het  binnen 2 (!) weken geverfd, voorzien van apparatuur, tegels gelegd, tuin opgeknapt etc. en op de markt te huur aangeboden. En ja, de huurder hebben wij inmiddels ook gevonden,  binnen 2 weken tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Rendement, want daar was het toch om begonnen? Zo’n 7 %, voorzichtige schatting.

 

Advies: stap er nu in, voordat de dollar verder stijgt en de prijzen op de huizenmarkt ook. Het kan nog steeds, gunstig instappen en een goed rendement halen. Nicky kan ik alleen maar uit het diepst van mijn hart bedanken voor de vele goede zorgen tijdens het aankooptraject (spannend), het opknappen van het huis (leuk zo’n property manager die als een echte Nederlandse kruidenier iedere cent voor mij in de gaten houdt) en de laatste fase, het rondmaken van het contract met de huurder.

Ik vond het geweldig om te doen, eigenlijk jammer dat het voorbij is!

bottom of page